Just against lyme

Just is de hoofdsponsor van Rood voor altijd. Rood voor altijd is een sponsorloop van 10 km die gehouden wordt tijdens de Halve van Haarlem op 30 september. Het geld dat tijdens de sponsorloop opgehaald wordt gaat volledig naar lyme-onderzoek; Victory. Victory is een samenwerkingsverband tussen het AMC Amsterdam en het Radboud UMC in Nijmegen. Ze richten zich op het verbeteren van de diagnostiek om lyme te detecteren. Belangrijk onderzoek omdat je alleen in een vroeg stadium met de juiste antibiotica de bacterie kunt bestrijden.

Waarom Rood voor altijd
De sponsorloop is vernoemd naar Laurens Mulder. Hij werd door zijn vrienden Rood genoemd vanwege zijn bos rode krullen.

Hoofdsponsorschap Just Internet

In de zoektocht naar een hoofdsponsor werd Just internet uit Haarlem benaderd. Een van de naaste vrienden van Laurens, Najib Aynan werkt bij Just Internet en heeft zich buitengewoon fanatiek ingezet voor het tot stand komen van deze sponsorrun.

Onvoorstelbaar; overlijden aan een insectenbeet

Madelon van Gurp, de managing director bij Just Internet, was via de moeder van Laurens (haar fysiotherapeut) ook op de hoogte van het overlijden van Laurens. Madelon: ’Het is een afschuwelijk verhaal. Dat iemand aan iets ogenschijnlijk onschuldigs als een insectenbeet overlijdt. Dat wij in onze westerse wereld met al onze medische kennis hier (nog) niets tegen hebben, dat vind ik onvoorstelbaar. Ik vind het daarom heel goed dat er onderzoek gedaan wordt naar het voorkomen van lyme en draag daar met een donatie via Just Internet graag aan bij’.

Voor meer informatie over de sponsorloop verwijzen wij naar de website Rood voor Altijd. We hopen dat er meer mensen zijn die willen sponsoren. Ook dat kan via die website of via Najib Aynan

Sponsor worden? arrow
Just against lyme